Deel de levende kreeft in de lengte in twee helften, breek de
scharen, kruid het vlees met zout en peper en giet er enkele
druppels olie over.
Leg de beide helften van de kreeft met de schaal naar beneden
in een schotel en stoof ze 15 minuten in een warme oven
(± 200°C)..
Begiet ze van tijd tot tijd met wat boter.
Bereid de saus op de volgende manier:
Maak een roux van 50 gr boter en de bloem en warm dit mengsel
zonder het bruin te laten worden.
Giet de melk erbij, voeg het zout toe en laat 1 minuut
doorkoken.
Haal de pan van het vuur en bind de saus met de eidooier die
met de room is losgeklopt.
Voeg er de mosterd bij.
Haal het vlees van de kreeft uit de schalen en snijd het in
plakjes.
Bind het vocht met een deel van de saus en leg de
kreeftenvlees terug in de schaal.
Bedek het met de rest van de saus (of nog beter met een
Mornay-saus of een Hollandse saus). en gratineer het gerecht
in de oven.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |